spx08 Sveriges största seriemässa 25-27 april, Kulturhuset, Stockholm.

spx08 Sveriges största seriemässa 25-27 april, Kulturhuset, Stockholm.

spx firar 10 års jubileum och temat för i år är öst möter väst.


image686

Usagi Yojimbo

25-27 april 2008

  

Den tionde upplagan av seriefestivalen small press expo, spx, är den största hittills och ger plats åt några av de mest intressanta serieskaparna från tre kontinenter. Förutom gäster från USA, Japan och Frankrike kommer även en rad namnkunniga serieskapare från Sverige och de nordiska grannländerna att närvara.

Ett möte mellan asiatisk och västerländsk kultur!

Hedersgäst är den japanfödde serieskaparen Stan Sakai, som i flera decennier varit yrkesverksam i USA. Dessutom närvarar bland andra Edmond Baudoin, Chris Staros, Jacqueline BerndtNouNouHau, Nina Hemmingson, Thomas Olsson, Naomi Novak, Knut Larsson, Simon
Gärdefors, Amanda Vähämäki, Liv Strömquist och
Joanna Rubin Dranger, för att nämna några.

Bland programpunkterna kan nämnas spännande möten med serieskapare, serie- och fanzinemarknad, digitala serier, mangaområde, workshops, föreläsningar och filmvisningar.

spx arrangeras av Serieteket, Kulturhusets seriebibliotek, och startade 1998 utifrån behovet av att skapa en mötesplats för småförlag och för dem som skapade egna fanzines. Sedan dess har spx kontinuerligt vuxit och breddat sin publik. spx är idag en av de främsta samlingspunkterna för seriesverige: serietecknare och -författare, fanzinemakare, handlare, förlagsfolk och alla andra människor med ett starkt intresse för den nionde konstformen.

Mer info  här
Schema här


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback